Om fotograf Joakim Orrvik

Image 12.jpg
Since2014,medium.1484152214.png

Hej!
 

Det känns himla roligt att du har hittat till min hemsida! Kanske planerar ni ett bröllop eller så söker du en fotograf som älskar att fota? Då har du hamnat rätt!
 
Det är jag som är Joakim, född 1974 och är uppvuxen i Örebro, bor nu i Norra bro i ett hus med min dotter som är 16 år gammal och har även två underbara chihuahua hundar som jag älskar väldigt mycket!  Jag är själv hörselnedsatt sedan födseln vilket faktiskt har fler fördelar vid fotografering än man kan tro! Att använda sina andra sinnen ser jag som en stor styrka och jag har utvecklat mitt bild- och detaljsinne vilket du kan se om du kikar på mina bilder! 

 

Hur är jag som person, är lugn med båda fötterna på jorden samtidigt som jag kan skratta högt och bjuda på mig själv.  Är nyfiken speciellt på tekniska saker och allt som är nytt vill jag gärna lära mig, just nu älskar jag lira padel med mina kompisar. Jag går gärna in för det jag gör, har många idéer och stora drömmar som driver mig framåt! Jag arbetar gärna snabbt, tyst och fokuserat under fotouppdraget och har lätt att smälta in bland folk och att kommunicera på alla tänkbara sätt fungerar utmärkt. Teckenspråk, kroppsspråk, mobil och all världens teknik gör att det inte finns några hinder!

 

Personligen har jag alltid älskat att dokumentera med hjälp av fotografier, och det har inte bara blivit mitt sätt att uttrycka mig utan även blivit en del av mitt liv. För mig är fotografering inte ett jobb, det är min passion!

Svartvita bilder och analoga kameror brinner jag lite extra för. Jag tycker om att resa, både i och utanför Sverige. När jag är på ett fotouppdrag vill jag gärna passa på att fotografera i landskapet efter avslutat uppdrag. Speciellt vid havet som är fantastiskt! 

Vare sig det gäller ett porträtt, bröllop, en student eller ett annat event så lägger jag mycket omsorg på detaljer för att kunna leverera en högkvalitativ produkt – varje gång!

Jag är också tacksam för att få uppleva många vackra ögonblick när någon gifter sig och få möjlighet att föreviga minnen för alltid. Det gör mig väldigt stolt som bröllopsfotograf.
Min vision är att ni ska vara just ni på era bilder. Tillsammans hjälps vi åt att berätta en liten, men mycket viktig, del av er historia!

 

Mina specialområden är att fotografera porträtt, landskap, familjer och bröllop. Min dröm är att kunna öppna en dagsljusstudio i Örebro. På fritiden fotograferar jag gärna med analog kamera i mellanformat. Jag framkallar allt själv i eget mörkrum. Har du önskemål om analog fotografering och framkallning på fotopapper så fråga mig gärna!
 

​Om ni kikar på mina bilder på 1X.com, som är en erkänd internationell fotosida, så ser ni att jag också älskar landskapsbilder! Urvalet av bilder står 1X.com för och fotograferna har fått sina bilder publicerade på ett av världens största foto kommunikation på nätet med 150 000 besökare varje dag. Kvalitetskraven är oerhört höga och endast en bråkdel av alla bilder som skickas in publiceras i deras fotogalleri. Där har jag 13 publicerade bilder i avdelning landskap som jag är väldigt stolt över!  På Fotosidan har jag även mina 26 bilder som är publicerade på Fotosidans bästa fotogalleri FS avdelning.
 

Funderar ni på att boka mig som fotograf är ni varmt välkomna att kontakta mig! 
 

Fotograf Joakim Orrvik

  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon