Bröllopsfotograf Joakim Orrvik - Örebro, Närke, Sverige
E-post: Fotografjoakimorrvik[@]gmail.com
©2019 Fotograf Joakim Orrvik http://Fotografjoakimorrvik.com

Här kommer en kort sammanfattning av de vanligaste frågorna som jag får av de brudpar som kontaktar mig. Om du inte hittar svaret här så är det självklart att du kan ställa en eller några frågor till mig kring om bröllopet. 


Research & planering 
Jag försöker alltid ta mig till platsen för fotografering på förhand för att se platser och få en uppfattning om ljusförhållanden och miljöer. Tillsammans med er tar jag också fram ett andrahandsalternativ vid risk för regn om fotograferingen är tänkt att ske utomhus.

 

Fotografering 
Oavsett vad jag fotar så älskar jag att fånga roliga och fina ögonblick. Under er bröllopsdag kommer det finnas mängder med sådana tillfällen, och de kommer jag förvalta väl. Om ni väljer något av de större bröllopspaketen med fler moment än t ex vigsel och gratulationer efteråt, så kommer jag att mingla runt som en diskret gäst. 

Efter fotograferingen genomgår samtliga bilder en urvalsprocess och efterbehandlas på detaljnivå (vitbalans, ljus, kontrast, retusch, färgmättnad, skärpa m.m). Bilderna levereras högupplöst efter urvalsprocess och efterbearbetning på USB-minne och som nedladdning i JPG-format via dropbox (molnet) länk till er.

Om ni gillar min bildstil är ni varmt välkommen att ta kontakt med mig!

Leverans och användning 
Leveransen av bilderna sker när bildbehandlingen är klar, bilderna levereras normalt mellan 2-3 veckor och när det gäller bröllop kan det ta runt 6-8 veckor beroende på högsäsong. Beställaren får de utvalda bilderna både högupplösta (för utskrift) och lågupplösta (webbanpassade för Facebook) och på http://pixieset.com för att titta på bilderna. Även via Dropbox (molnet) där ni kan ladda ner hem bilderna direkt! Bilderna levereras digitalt efter det att betalningen är mottagen. Inga bilder får förändras efter det att leverans har skett. Priserna som anges är för privatpersoner. Beställaren äger rätt att på egen hand framställa bilder för privat bruk. Publicering av de webbanpassade bilderna går bra om fotografjoakimorrvik.com och Fotograf Joakim Orrvik nämns, men enbart på sociala medier och privata hemsidor. Fotograf Joakim Orrvik förbehåller sig rätten att använda bilderna på sin hemsida, sociala medier samt att bilderna kan publiceras och marknadsföras på annat sätt. De kommer aldrig säljas kommersiellt. Beställaren ska snarast granska levererade fotografier. Fotografen förbinder sig att bevara digitala bildfiler/ originalbilder under en tid av 2 år från tidpunkten för leverans. 

Reseersättning 
För fotografering utanför Örebro tillkommer milersättning med 60kr/mil.


Bokningsprocess - hur går det till?
Hur bokar vi dig som bröllopsfotograf? Gör det via epost eller via kontaktformuläret. Ni når mig lättaste på fotografjoakimorrvik[@]gmail.com

Har du kontrakt?
Javisst! Det är en säkerhet och trygghet för båda parter! Vi tittar tillsammans igenom ett avtal och när det känns bra för er så fixar jag ett avtal och postar till er! I samband med bokningen faktureras en bokningsavgift på 25% av totalbeloppet för att garantera datumet för bröllopet. Från och med påskrivet avtal och inbetald bokningsavgift är bokningen genomförd. Bokningsavgift dras sedan av från den totala kostnaden. 

Hur levererar du de bilderna?
Via dropbox, Pixieset och USB. Alla bilderna kommer att lagra på Dropbox minst 2 år där ni kan hämta hem bilder och spara i era datorer,Ipad eller mobil. Ibland kan det vara lång leveranstid på fotoböckerna.

Vad menas med högupplösta bilder? 
Högupplösta bilder (till skillnad från lågupplösta) är bilder med många pixlar. Fördelen med dessa är att de kan t.ex. skrivas ut i stora storlekar upp till ca 100×90 cm. I alla mina paket ingår alla bilder i högupplöst format.

Vad händer om jag blir sjuk? 
Om jag som fotograf blir sjuk inför en bröllopsfotografering kommer jag göra mitt bästa för att finna en likvärdig ersättare. Jag har ett stort nätverk av duktiga fotografer i hela Sverige. Fotografen på grund av sjukdom eller annan oförutsedd händelse återbetalas det totala beloppet inklusive bokningsavgiften.

Vad händer om ni avbokar mig som bröllopsfotograf?
Bokningsavgiften återbetalas inte vid avbokning från Beställarens sida. Om avbokning sker mindre än tre (3) månader innan överenskommen fotograferingstidpunkt äger Fotografen rätt att erhålla 50 % av det totala beloppet. Vid avbokning från Fotografen på grund av sjukdom eller annan oförutsedd händelse återbetalas det totala beloppet inklusive bokningsavgiften. Beställaren har inte rätt att kräva någon ytterligare kompensation för ej genomfört uppdrag. Reseersättning Resekostnad på 60kr/mil tillkommer utanför Örebro området. 

Har du backuputrustning?
Självklart! Tre kameror har jag alltid med mig i min fotoväska!

Hur går det till med betalning?
Ni kommer att få en faktura. Hela beloppet betalas innan fotograferingen minst 14 dagar till mitt bankkonto eller överföring till Swish.

Varmt välkommen att skicka en förfrågan så går vi vidare med en bokning!

Skicka en e-post till fotografjoakimorrvik[@]gmail.com eller kontakta mig

via https://www.facebook.com/FotografJoakimOrrvik/ 

Bra att veta om: Bokning Bokning/beställningar görs normalt via e-post eller via Facebook alternativ sms och ni får besked av mig snarast. Ni får en offert som visar innehållet vad det kommer att kosta att anlita mig som en bröllopsfotograf. 

Kontakta mig: E-post: fotografjoakimorrvik[@]gmail.com Mobiltelnr: 0735-044288 Jag besvarar endast sms/messenger via Facebook. Facebook like-sida: https://www.facebook.com/FotografJoakimOrrvik 
Innehar F-skattsedel

  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon